Alpen Magroni

Een zwitsers gerecht met zowel aardappel als pasta.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 300 gram penne pasta
  • 120 gram boter (& extra om in te vetten)
  • 150 gram bacon, in blokjes
  • 1 grote ui (in ringen)
  • 300 gram aardappelen, gekookt en in blokjes
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram Gruyere (geraspt)
  • 100 gram Emmental (geraspt)
  • Peper
  • 1 laurierblad

Bereiding
  • Kook de pasta in ruim kokend water en zout half gaar (circa 3-4 minuten);
  • Giet de pasta af en doe die in een ingevette ovenschaal. Meng er paar vlokken boter door om ervoor te zorgen dat de pasta niet aan elkaar plakt;
  • Bak de bacon knapperig en laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier;
  • Bak de ui in een koekenpan in ca. 25 gram boter zacht. Neem de pan van het vuur en wacht ca. 2 minuten. Voeg dan de room, het laurierblaadje en wat peper toe;
  • Verwarm de oven voor op 200C;
  • Zet de pan weer op het vuur en laat alles een paar minuten zachtjes koken. Doe het vuur uit en haal het laurierblaadje eruit. Voeg de kaas, bacon en aardappel toe aan het ui-roommengsel en roer alles door de pasta in de ovenschaal;
  • Verdeel de rest van de boter over de pasta;
  • Bak de pasta in het midden van de oven circa 15 minuten.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver